Skip to main content

Coaching voor jou

Als coach help ik je eerst om inzicht te krijgen in jouw klacht of probleem. Vervolgens ga je een doel stellen en ik ondersteun je bij je stappen op weg naar verandering. Het traject is afgerond wanneer jij voldoende zelfvertrouwen hebt om zelfstandig verder te gaan. Meestal is dit binnen drie of acht sessies.

Zicht-op-jezelf-coaching

Ik werk als coach op basis van gelijkwaardigheid. Ik beschouw jou als expert van jouw eigen leven, want jij beschikt over de ervaring om aan te voelen wat bij jou werkt. Door onze drukke levens kan de toegang tot deze ‘innerlijke wijsheid’ verstoord raken. Je voelt dan wel aan dat je niet meer op de juiste weg bent, maar ziet ook geen oplossing.

Tijdens de sessies bied ik richting en structuur om het contact met jezelf te herstellen. Dit doen we stap voor stap. Ik zal soms suggesties doen, maar jij bent degene die het tempo bepaalt. Ik werk met drie elementen:

  • Stilstaan en naar binnen kijken. Het is mijn specialiteit om vragen te stellen die jou tot nadenken stemmen. We onderzoeken de automatische patronen die jouw gedachten en gevoel be├»nvloeden, en wat het effect daarvan is op je gedrag. Ook staan we stil bij wat het gedrag van anderen doet met jou. Zicht op jezelf, dus!
  • Bewust keuzes maken. Wanneer je meer zicht op jezelf hebt, ontstaat er vrijheid om te kiezen om het anders te doen. Je krijgt dus meer regie over je leven en dat voelt fijn! Ook in het contact met anderen zul je dichter bij jezelf kunnen blijven.
  • Stappen zetten naar verandering. Wanneer jouw doel duidelijk is, ondersteun ik je met het zetten van de stappen op weg er naartoe. Je gaat experimenteren met nieuw gedrag en zult merken dat daar anders op gereageerd wordt. Wanneer je op het goede spoor zit, groeit je motivatie en je zelfvertrouwen. Je voelt vanzelf wanneer je er klaar voor bent om zelfstandig verder te gaan.